🙌 Handgemaakt - 🌿 Huidvriendelijk - 👍 Ecologisch

FAQ's

VRAGEN OVER DE ZEEPBARS

Hoe lang gaat een blok zeep mee?
Dit hangt af van hoeveel je je zeepbar gebruikt en waarvoor je ze gebruikt. Als je er bijvoorbeeld enkel je haar mee wast, zal de zeepbar langer meegaan dan wanneer je ze ook gebruikt om je lichaam en handen te wassen. Uit ervaring weet ik ondertussen dat je je haar minder frequent moet wassen wanneer je hoofdhuid gewoon is geraakt aan een natuurlijke reiniging.

Mijn haar voelt vettig of droog na gebruik van een zeepbar. Gebruik ik hem verkeerd?
Niet iedereen heeft onmiddellijk het gewenste effect na het gebruik van een zeepbar om zijn haren te wassen. Soms heeft onze hoofdhuid even tijd nodig om zich aan te passen. Ook mijn haar heeft enige tijd nodig gehad om te wennen aan natuurlijke reiniging. Wanneer je namelijk jarenlang je haren met een synthetische shampoo hebt gewassen, moet je hoofdhuid dit gewoon worden. Voelt je haar vettig aan, dan is heel grondig spoelen met koud water een oplossing. Voelt je haar droog aan, dan kun je je haar hydrateren met bijvoorbeeld enkele druppels castorolie.

Zijn de zeepbars veilig?
Aangezien een zeepbar in contact komt met onze huid, vallen deze onder cosmetica. Er gelden zeer strenge regels op gebied van cosmetica. De cosmeticawetgeving verplicht mij om de veiligheid van mijn producten te kunnen aantonen. Daarom moeten alle producten getest worden in een erkend laboratorium door een gekwalificeerd persoon. Op die manier verkrijg ik mijn productveiligheidsrapport dat ik nodig heb.

Mogen etherische oliën gebruikt worden tijdens de zwangerschap?
Uit voorzorg worden etherische oliën niet aangeraden bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Op deze regel kunnen enkele uitzonderingen gemaakt worden bij strikte naleving van de aanbevolen gebruikswijze en hoeveelheid. Twijfel je? Geen maar een seintje!